Posts

 • Hoe kan je oud ijzer recyclen?


  Tegenwoordig is het belangrijk om oog te hebben voor het milieu. Deze trend is al een aantal jaren aan de gang en wordt steeds belangrijker. Het correct recyclen van materialen is een van de onderdelen van deze trend. Er zijn veel verschillende materialen, die goed gerecycled kunnen worden, mits goed gescheiden ingezameld. Oud ijzer is materiaal dat uitstekend gerecycled kan worden. Wil jij weten hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan snel verder.
  [Meer lezen]

 • Oud ijzer is een gewild afvalproduct!


  Vele zware industriële fabrieken zullen moeten nadenken over onderhoud van de machines. Dit onderhoud wordt gepleegd op een gunstig moment, wanneer de productievraag laag is. Elke tak van zware industrie heeft te maken met oud ijzer. Door het jaarlijks moeten vervangen van slijtdelen, draaiende en andere mechanische onderdelen zullen de kilo’s ijzer die afgevoerd moet hoog zijn. Daarom zal je op elk fabrieksterrein een ijzerbak vinden die van tijd tot tijd uitgewisseld wordt.
  [Meer lezen]

 • IJzer en metaal recycling – belangrijk voor onze toekomst


  IJzer en metaal zijn grondstoffen die volledig te recyclen zijn. IJzer is een overgangsmetaal. IJzer is grijs en dof van uiterlijk. Vaak spreken we over ijzer als we eigenlijk staal bedoelen. Staal is een mengsel van ijzer en koolstof. Metaal is de verzamelnaam voor verschillende soorten. Omdat metaal gewild is en daardoor waardevol, kan je voor je oud ijzer geld krijgen. Oud ijzer wordt al jaren verwoed verzameld door (oud) ijzer handelaren.
  [Meer lezen]

 • Oud ijzer handel


  Oud ijzer handel Ik schrijf de volgende tekst over recycling meer bepaald van oud ijzer. Met recycling wordt het hergebruiken of winnen van materialen bedoeld. Die materialen worden verwerkt tot nieuwe producten en al dan niet opnieuw verkocht. Tussen punt daarvoor is de oud ijzer handelaar of schroothandelaar. In deze tekst specificeer ik het vooral op de recycling van oud ijzer en dat wordt uiteraard gedaan door een oud ijzer handelaar.
  [Meer lezen]

 • Recycling: oud-ijzer recyclen


  Metalen recyclen Het recyclen van materialen is de laatste jaren steeds meer in opkomst. Plastic en metalen worden omgesmolten tot artikelen die weer gebruikt kunnen worden. Oud ijzer is een goed product wat prima kan worden hergebruikt. Zowel de industriesector als de particulier hebben ijzeren voorwerpen die omgevormd kunnen worden tot andere gebruiksvoorwerpen. Bedrijven die oud ijzer hebben worden benadert door de oud ijzerhandelaar om dit op te halen en er een goede prijs voor te krijgen.
  [Meer lezen]