Oud ijzer handel

Gepost op: 30 november 2017

Oud ijzer handel

Ik schrijf de volgende tekst over recycling meer bepaald van oud ijzer. Met recycling wordt het hergebruiken of winnen van materialen bedoeld. Die materialen worden verwerkt tot nieuwe producten en al dan niet opnieuw verkocht. Tussen punt daarvoor is de oud ijzer handelaar of schroothandelaar. In deze tekst specificeer ik het vooral op de recycling van oud ijzer en dat wordt uiteraard gedaan door een oud ijzer handelaar. Hieronder krijgt u een antwoord op de vragen: waar kan ik met mijn oude materialen vol ijzer heen, wat is oud ijzer handel en wat is een oud ijzer handelaar?


Oud ijzer handelaar

Een synoniem voor oud ijzer handelaar is schroothandelaar. Deze mensen houden zich bezig met de oud ijzer handel. Ijzer is een scherp, hard metaal wat zeer vaak wordt gebruikt voor veel voorwerpen. Elektrische apparaten, huishoudmachines, fietsen, auto's, ... zijn allemaal voorwerpen waar ijzer in zit. Wanneer die voorwerpen afgedankt worden omdat ze niet meer werken of te oud zijn dan moeten we er uiteraard vanaf raken. Daarvoor kunnen we een beroep doen op de oud ijzer handelaar. Die persoon koopt oud ijzer op, neemt dat mee en in de meeste gevallen zal die dat oud ijzer verder verkopen aan smelterijen.


Voor- en nadelen van oud ijzer handel

Een voordeel van oud ijzer handel is dat u zelf geen last hebt met sleuren en slepen met u oude materialen. U kunt iemand opbellen, laten langs komen en die zorgt ervoor dat het oud ijzer bij u weg raakt en op een andere bestemming terecht komt. Een ander voordeel is dat je voor waardevol oud ijzer een mooi sommetje geld kunt krijgen. Een nadeel is wel dat sommige schroothandelaars zeer kieskeurig zijn in wat ze meenemen en waar ze iets voor geven. Een ander nadeel is dat op sommige hoeveelheden oud ijzer een milieubelasting verplicht is. Je moet voor jezelf uitmaken of het voordelig is een beroep te doen op een oud ijzer handelaar maar de voordelen en nadelen weeg je best goed af. 


Tot slot

In veel materialen zit ijzer. Wanneer onze oude apparaten afgedankt worden moeten we ervan af en dan kan een oud ijzer handelaar voordelig zijn maar dat moet je voor jezelf uitmaken. Oud ijzer handelaren kopen u oud ijzer op en verkopen dat terug aan smelterijen. Die smelten u oud ijzer om en maken daarmee nieuwe voorwerpen die op hun beurt opnieuw worden verkocht. U oud ijzer kan soms nog wat geld opbrengen. Een beetje zakgeld kan altijd leuk meegenomen zijn. Laat je zeker geen kat in een zak aansmeren en te weinig betalen voor je oud ijzer. Vaak zullen oud ijzer handelaren proberen de prijs zo laag mogelijk te houden maar daar moet je je tegen verweren.

Delen